Adwords LEX - Dansk bog om Google AdWords

Af: Jacob Leander
Publiceret: 25. juli 2010 kl. 16:05

Så kom der endelig en dansk bog om Google AdWords, som kunne bruges til noget! Den kom bare for sent (Jeg kunne have sparet mange timer og fejl, hvis jeg havde haft bogen til at læne mig op af, da jeg startede på at opsætte AdWords kampagner.) Bogen er skrevet af Thomas Rosenstand og er vanligt skrevet i et sprog, hvor alle kan være med.

Så blev det endelig sommer og jeg har været så heldig at tilluske mig to ugers sommerferie.. Disse to uger skulle bruges på 100% ren afslapning i sydens sol - nærmere betegnet det sydlige Frankrig. Kufferten var pakket til bristepunktet med spændende faglitterære bøger som skulle sluges, sammen med kolde drinks. Lige inden jeg skulle afsted, kom Thomas så med nyheden om hans nye bog. Den kunne jeg selvfølgelig ikke modstå og en bog fra eller til, ville nok ikke betyde det store i den allerede så fyldte kuffert, så den blev printet ud (Ja jeg er gammeldags på det punkt) og taget med. Nu er bogen læst (Ja faktisk er den læst sådan ca. 1,5-2 gange), så tænkte jeg ville dele min oplevelse med dig, hvis du ikke også allerede har læst den? I givet faldt kunne det jo vaere spændende at se om du har haft samme oplevelse som mig.

Målgruppe
Bogen kan læses af alle. De første kapitler er til nybegynderen, der ikke har prøvet AdWords før, men jo længere du kommer ned i bogen, desto flere guldkorn og inspirerende tips finder du. Jeg har selv arbejdet rimeligt intensivt med AdWords det seneste halvandet år, men har absolut fået meget ud af at læse AdWords-LEX!

Gammeldags
Jeg er selv lige gammeldags, hvad angår e-bøger, da jeg helst vil læse en bog på papir. Så det er det eneste minus ved bogen, men heldigvis er printeren opfundet.
Der følger en hel del videomateriale med, som man kan se indimellem kapitlerne, da de hører til forskellige afsnit. Hele videokurset har jeg desværre ikke fået set endnu, da jeg er på ferie, men tror helt sikkert det er godt, da der er mange af de ting, som bliver gennemgået i bogen, der er sværre at forklare sig ud af på skrift.

Fyldt med tips og tricks
Efter gennemgangen af hvordan man sætter kampagner, annoncegrupper, annoncer mv. op, kommer der en hel del gode kapitler fyldt med gode tips og tricks, som enhver burde kende. Du faar bl.a. kendskab til et online værktoej og andre små herligheder, som f.eks. nyheden om Broad Match Modifer.

Det jeg personligt selv fik mest ud af, var gennemgangen af rapporter og tilpassede underretninger, som jeg helt sikkert ikke har brugt nok tid på - endnu! Udover disse kommer Thomas godt ind på brugen af dynamiske annoncer, optimering af CTR og bl.a. annoncetekstens vigtighed.

AdWords Editor
Googles program, der både fåes til MAC OG PC bliver også gennemgået og det har endelig fået mig til at indse at jeg skal til at benytte det, i stedet for at sidde på webinterfacet når jeg administrerer kunders AdWords kampagner, idet det både ser ud til at kunne flere ting, samt være meget hurtigere at arbejde med.
 

Det blev desværre et lidt kort indlæg om bogen AdWords-LEX, men jeg er jo som sagt på ferie. Har du læst AdWords LEX? Og Hvad har du fået ud af bogen?

 

P.S. Håber ikke der er alt for mange tryk- og stavefejl, men blogindlægget er skrevet på et fransk tastatur, så det har været en mindre udfordring. (Heldigvis kunne jeg HTML tegn for æ ø og å)

 

Foelg mig paa Twitter http://twitter.com/jacobleander

Oversigt over indlæg|Nøgleord: Ingen|Kommentarer (11)

Kommentarer

 1. Jeg er netop selv hjemvendt fra Frankrig. Pokkers også at jeg ikke fik den bog med mig:)
  Glimrende anmeldelse ellers. Den bekræfter min formodning om at det er en fornuftig investering!
 2. Hej Jacob

  Jeg har læst bogen, og kørt lidt prøve adwords hen over sommerferien, og den erfaring som Thomas Rosenstand videregiver i bogen har helt klart sparet mig for en del dumme penge.

  For de kampagner jeg ahr hørt har CTR ligget på over 10%

  Tim
 3. Jeg har arbejdet med AdWords i mange år. Ikke direkte som kunde hos Google, men via deres API for kunder etc. Mange af disse kunder er/var ret store mediebureauer og jeg har da kigget dem efter i sømmende for ny lærdom – og lærte da også meget. Når det er sagt, kan jeg uden og blinke, tilføje at DE burde tilføje AdWords-LEX som obligatorisk læsning. Den indeholder virkelig mange guldkorn og aha oplevelser – det kan mærkes på bundlinjen!
 4. Jeg har også læst bogen og er meget enig med dig. Glæd dig i øvrigt til videoerne, de er rigtig gode! :-)
 5. @Mikael: Håber du havde en lige så god ferie, som jeg havde i Frankrig :-)

  @Tim: Flot CTR du har kørt med, men det afhænger selvfølgelig også meget af søgeordene.

  @Claus: Ja det er især de der aha oplevelser man får og efter endt læsning, har man fået en masse inspiration til at udforske de forskellige muligheder der er.

  @Mathias: Glæder mig også til jeg får tid til at se videoerne, men lige pt. er jeg hængt op af arbejde.
 6. Tusind tak for anmeldelsen - og endnu flere tusind tak for de flotte kommentarer her!
 7. Har indtil videre kun læst seo bogen, men kan da høre jeg også skal have fat i denne bog på et tidspunkt. Nu må vi se om jeg snart kan finde en ledig weekend til den :)
 8. Det er en rigtig god bog, jeg kan kun anbefale at tilegne sig den. Den er hurtigt tjent hjem, og den er også hurtigt at læse igennem, så den tager ikke særlig lang tid at kunne komme igang med optimering og brug af tips og tricks som opstår i bogen.

  Jeg er dog lidt træt af at bogen har password så man skal taste hver gang (og ikke altid virker på en mobil enhed), og så at videoerne ikke virker på ipad medmindre man konverterer dem.

  Men det er mere teknikken bag udgivelsen, selve bogen og dens indhold er alle pengene værd :)
 9. @L. Meyer - Et lille trick mht. password. Jeg har omdøbt navnet på PDF-filen til kun at indeholde passwordet, på den måde skal man ikke lede efter passwordet, hvis det nu er lang tid siden man har haft fat i bogen og ikke lige kan huske hvor man har gjort af passwordet :/

  Derudover skal Adwords Lex have mine varmeste anbefalinger, den har hjulpet mig rigtig meget og nok sparet mig tusindvis af kroner :)
 10. Jeg har lige læst bogen færdig og synes også, at den er rigtig god. Har dog heller ikke set videoerne endnu, da jeg har været travlt optaget med arbejde, men regner med at finde til til det snarest! Håber du havde en god ferie.
 11. Superfed bog - præcis som SEOLEX. Thomas har en fed evne til at bringe tingne ned på jorden, så alle kan se & forstå meningen med de forskellige teknikker.

  Så hvis man annoncerer på Google, så burde man pr. automatik afsætte penge til denne bog i budgettet - de er hurtigt sparet hjem igen!


Jeg tilbyder bl.a. Kunderne siger..
Certificeringer