Afslutning af første "forløb" af WMM

Af: Jacob Leander
Publiceret: 10. september 2009 kl. 00:25

Så er de to første dage afsluttet på Web Marketing Manager uddannelsen på IBC. Det var en fornøjelse at have

Hans Tosti som underviser.

Test din hjemmeside og få succes på webbet

Dagen generelt

I dag kom vi omkring en masse forskellige områder i det overordnede emne "Webstrategi". De helt basale ting som fx hvad branding er, hvordan vi opfatter brands og hele den del omkring online branding. Så kom vi også ind på et meget interessant emne omkring interessentudfordringen. Mange glemmer ofte at der er mange flere interessenter på ens hjemmeside, end blot den primære, og måske sekundære målgruppe. Der kom også lidt hjerneforskning ind over mht. de tre hjerner.

Stort eller lille udvalg?

Vi blev præsenteret af en interessant undersøgelse der er lavet i et amerikansk supermaked, hvor de testede hvad udvalget af varianter på et produkt betød for salget.

 • I den ene bod havde de 6 varianter af syltetøj, her var der 40% som stoppede op og smagte en smagsprøve hvor 30% købte noget.
 • Den anden bod havde 24 varianter af syltetøj og her var hele 60% som stoppede op, men der var altså kun 3% af disse der endte med at købe.

 

Som Hans sagde: "Vi tror vi vil have et stort udvalg - men det gør det bare svært at træffe en beslutning"

 

Hvem har folk tillid til?

Hvis folk virkelig skal have tillid til en kilde, skal det være en e-mail fra en man kender. Derfor må "send-til-ven" funktionen på hjemmesiden ikke være helt dum. Overraskende nok er personlige blogs ret langt nede, så selvom jeg nu anbefaler Hans, så føler i åbenbart ikke det er troværdigt nok? :-)

 

Konklusioner vi fik draget

 • Sex sælger
 • Webbannere har en god branding værdi, men skaber ikke mange kliks og besøg.
 • Tal til ur-mennesket
 • Glem de/deres tiltaleformer på nettet
 • Hvis du vil vinde i formel 1, skal dit team måle og teste bilen hele tiden for hvilken spoiler der er bedst, hvilke dæk der skal til osv. Det samme gælder en hjemmeside. Test, test og atter test.

Tak for to gode og inspirende dage. Ser frem til næste gang og endnu en gang tak til Hans.

 

 

Oversigt over indlæg|Nøgleord: Ingen|Kommentarer (3)

Kommentarer

 1. Selv tak, Jacob, og god fornøjelse med det videre studie. :)
 2. Hej Jacob
  Jeg tror på dig, når du nu siger at det var 2 gode dage ;o)
  Jeg er helt enig i, at vi har fået en virkelig god start på kurset - ikke mindst fordi alle deltagende kursister også er meget åbne og ærlige mht. deres virksomheders gøren og laden på nettet. Det tror jeg er meget afgørende for, at vi får nogle gode sparrings-runder de næste gange.
  Vi ses næste gang!
 3. Mange tak Hans..

  Det var godt Jesper, ser frem til næste gang :)


Jeg tilbyder bl.a. Kunderne siger..
Certificeringer