Handel på afstand i Norden 2009

Af: Jacob Leander
Publiceret: 23. august 2009 kl. 13:13

I juni kom rapporten "Distanshandeln i Norden 2009" der redegører for hvordan handel på afstand ser ud anno 2009 i Norden. Jeg vil i det her indlæg forkusere mest på Danmark og fremhæve nøgletallene. Selvom det er alt handel på afstand udgør E-handel 87% hvor postorderkataloger er 6% og Telefon er på 5% i Danmark.

Danskerne er i top

Hver 3. dansker handler på afstand hver månede. Det gør Danmark til det land hvor forbrugerne handler mest på denne måde. Finland er det land i Norden der handler mindst på afstand.

I 2008 havde de nordiske lande en omsætning på 7,6 millarder, som var omkring 4% af detailhandlens omsætning i de enkelte lande.

I gruppen af danskere på 30-49år er det næsten 5 ud af 10 der køber varer på internettet om måneden. I gruppen af mænd er det 41% hvor kvinderne halter efter med 26%.

 6 ud af 10 der handler på nettet af danskere har også handlet fra udenlandske sider. I Finland er det dog kun 5 ud af 10.

Jamen det er da kun de unge der handler på nettet?

Undersøgelsen som postvæsnet i Sverige har lavet viser at det ikke kun er de helt unge der handler på nettet og over afstand.

I gruppen med de 15-29 årige er der 41% der handler på nettet, hvor det er 45% af de 30-49 årige som shopper rundt på internettet. Det viser sig dog at de 50-64 årige også er med på moden, hvor hele 28% af denne gruppe handler på nettet.

 

Hvorfor handler danskerne på nettet?

50% handler på nettet for at spare penge, 29% gør det fordi det er enkelt og 20% gør det fordi det er mere bekvemt. 18% syntes udbudet er større og vælger derfor at handle på nettet, hvor 11% gør det fordi det pågældende produkt ikke er indenfor geografisk rækkevidde. Hele 20% vælger at handle på nettet udelukkende for at spare tid. Det er overraskende kun 9% der gør det fordi det er lettere at sammenligne priser.

 

Hvad køber forbrugerne på nettet?

Hele 44% køber elektronik på nettet. På 2. pladsen ligger tøj, hvor cdér, film mv. ligger på en 3. plads med 22%. Bøger er også noget der fylder rimeligt meget i de danske indkøbskurve på nettet med hele 20%. 13% køber sports og fritidsartikler.

 

 For at læse hele rapporten, kan du læse den her: Distanshandln i Norden 2009

Oversigt over indlæg|Nøgleord: Ingen|Kommentarer (4)

Kommentarer

  1. Rigtig godt indlæg hvor du fremhæver de vigtigste ting..
  2. Kanon indlæg - Er spændt på at følge din blog
  3. Mange tak i 2 - jeg arbejder så småt på et nyt blog indlæg, er dog i gang med at få min portfolio hjemmeside op at køre med samme design som bloggen.
  4. Interessant artikel. IndustriBasen.dk er ved at lave nye sider i norden, først Sverige og senere Norge, så godt at se vores nabo lande også kan li at bruge internettet.

    Tak for en god artikel om dette.

    Mvh
    Morten.


Jeg tilbyder bl.a. Kunderne siger..
Certificeringer